Is digitale snelwegreclame iets voor jou?
Vraag jij je af of digitale snelwegreclame iets voor jou is? Wat is het bereik? En waar moet je op letten als je wilt adverteren op reclamemasten? We helpen je graag bij jouw overweging. In dit blog behandelen we drie voordelen en drie nadelen, inclusief enkele tips. Zo kun je optimaal gebruik maken van digitale snelwegreclame.
Drie voordelen digitale snelwegreclame
Overweeg je digitale snelwegreclame in te zetten? Drie grote voordelen zijn:.
Groot bereik
Zichtbaarheid
Flexibiliteit
Groot bereik
Snelwegreclame heeft, afhankelijk van de locatie van de mast, een groot bereik. Locatiebereikcijfers van onze reclamemasten zijn per 2 weken:
A1 Hoevelaken 1.731.100 passanten
A2 Vianen 2.420.100 passanten
A12 Zoetermeer 2.007.000 passanten
A15 Hardinxveld-Giessendam 1.346.700 passanten
A30 Barneveld 1.004.100 passanten
A58 Goes 903.800 passanten
A73 Venray 847.900 passanten
Deze cijfers hebben wij verkregen van de Nationale Databank Wegverkeersgegevens, die op basis van lussen in de weg een accuraat beeld kunnen geven van het bereik van onze masten.
Zichtbaarheid
Digitale snelwegreclame geeft jou zekerheid, omdat je betaalt voor wat je krijgt. Door de data die de NDW biedt, weet je precies hoeveel mensen jouw advertentie passeerden. Daarbij heb je ook de zekerheid dat gemiddeld 95% van de passanten jouw uiting kunnen zien.
Flexibiliteit
Door de digitalisering is het mogelijk om kosteloos verschillende uitingen aan te leveren. Dit maakt het mogelijk om binnen een campagneperiode te variëren met verschillende boodschappen, visuals, producten, merken of acties.
Drie nadelen snelwegreclame
Uiteraard zijn er ook nadelen verbonden aan digitale snelwegreclame. We noemen ze hieronder, inclusief tips om snelwegreclame optimaal in te zetten:
Vluchtige contacten
Kans op ruis
De boodschap moet kort en bondig zijn
Vluchtige contacten
Auto’s razen doorgaans met hoge snelheid op de snelweg. Daardoor zien mensen de reclamemast vluchtig. Het is daarom van belang dat de boodschap van de reclame in één oogopslag zichtbaar en te begrijpen is. Veel tekst raden we af. Een mooi groot beeld met een korte, pakkende tekst werkt het beste.
Kans op ruis
Er is kans op ruis. Mensen zitten in de auto, zingen mee met de radio, dwalen af met hun gedachten.. Oftewel: het is niet altijd gezegd dat mensen het reclamebord onthouden. Een pakkend beeld dat opvalt kan dit voor een deel tegengaan.
De boodschap moet kort en bondig zijn
Inderdaad, de boodschap moet kort en bondig zijn. Lange teksten worden niet mooi getoond en buitenreclame is niet bedoeld voor verdiepende reclame. Wil je jouw boodschap in een paar woorden krachtig overbrengen? Dan is snelwegreclame uitermate geschikt.
Do’s en don’ts
Om van snelwegreclame een succes te maken, zijn onze do’s en don’ts erg belangrijk. Korte teksten van maximaal 6 tot 8 woorden, een pakkend beeld en een goed leesbaar logo is van belang. Don’ts zijn bijvoorbeeld fletse kleuren en teveel informatie over willen brengen.
Is digitale snelwegreclame iets voor jou?
Wanneer je de voor- en nadelen tegen elkaar opweegt, is digitale snelwegreclame dan iets voor jou? Wij gaan er graag met je over in gesprek. Neem voor meer informatie contact met ons op.